Frozen Cosmopolitan
Middel
5 min.
Ingredienser
4 cl Vodka 3 cl Appelsinlikør 2 cl Limesaft 4 cl Tranebærjuice Appelsinskal Isterninger
En klassisk cocktail i en Frozen udgave
En Frozen Cosmopolitan er elegant, iskold og drønlækker. Drinken har en smuk lyserød farve og tydelig smag af tranebær. Skynd dig at finde en blender frem og prøv denne kølige forfriskning.
Sådan laver du en Frozen Cosmopolitan
1: Fyld din blender med isterninger. 2: Hæld Absolut Vodka, appelsinlikør, limesaft og tranebærjuice i blenderen. 3: Blend grundigt. 4: Hæld væsken over i et coupéglas. 5: Pynt med en appelsinskal.
Historien om Cosmopolitan
Historien bag Cosmopolitan er noget omdiskuteret, men den siges at være skabt i 1980’erne eller 1990’erne. Nogle fortællinger går på, at cocktailen blev serveret for første gang på en bar i San Francisco, hvor andre fortællinger peger på, at den blev skabt af en bartender i Miami. Uanset dens oprindelse, er Cosmopolitan en fast bestanddel af mange cocktailkort verden over.
En cocktail udødeliggjort af Sex and the City
“I’d like a cheeseburger, large fries and a Cosmopolitan,” lyder det fra seriens hovedperson Carrie Bradshaw, der kom med det kendte citat i tv-serien Sex and the City. I showet ses de fire damer, serien drejer sig om, ofte drikke den lyserøde Cosmopolitan, hvilket skaber forbindelse mellem cocktailen og livet i New York, som portrætteres i serien.
Forskellen på en almindelig Cosmopolitan og en White Cosmopolitan
En White Cosmopolitan er en videreudvikling af den klassiske Cosmopolitan. Denne cocktail fungerer som et godt alternativ, hvis du ikke er vild med smagen af tranebær i den klassiske Cosmopolitan. Hvis du ønsker at lave en White Cosmopolitan, udskifter du blot tranebærsaften med hyldeblomstsaft samt bytter appelsinlikøren ud med champagne.
En alkoholfri Cosmopolitan
Selvom det ikke nødvendigvis kommer til at smage nøjagtigt som en Cosmopolitan, kan du sagtens lave en lignende alkoholfri version af cocktailen. Bland 4 cl. tonicvand, 4 cl. appelsinjuice, 2 cl. limejuice og 4 cl. tranebærjuice. Garnish med appelsinskal.
Del opskriften