Gimlet
Let
3 min.
Ingredienser
4 cl Beefeater 4 cl Limesirup Pynt med lime Isterninger
Gimlet opskrift med Beefeater Gin
Gimlet-cocktailen er en enkel, tidløs favorit, som er lavet med gin og limesirup. Frisk, syrlig og perfekt balanceret, serveres kold for en let og smagfuld oplevelse.
Vores opskrift på en klassisk Gimlet cocktail
1: Fyld en shaker med isterninger 2: Tilføj gin og limesirup 3: Shake grundigt 4: Find et Coupe glas 5: Hæld væsken fra shakeren over i glasset 6. Pynt med lime
Hvor stammer Gimlet cocktailen fra?
Gimlet betragtes i dag som en enkel, klassisk og tidløs cocktail blandt cocktailentusiaster verden over. Gimlet cocktailen har en spændende historie bag sig, og skulle efter sigende være opfundet af kontreadmiral Sir Thomas Desmond Gimlette, hvorfor cocktailen fik navnet Gimlet. Det siges, at Gimlette agerede som en doktor for de søfarende i den kongelige engelske flåde i begyndelsen af 1900-tallet. Oprindeligt kombinerede man sukker, alkohol og limesaft med det formål at konservere limesaften, så drikken kunne holde sig i månedsvis på havet. I tiden omkring Gimlets oprindelse led flere søfarende af skørbug, og man fandt derfor ud af, at indtagelse af limesaft, som indeholder c-vitaminer, kunne forebygge skørbug. Så når du laver en Gimlet cocktail, kan du tænke på denne fascinerende historie, der ligger bag. Cocktailens friske og syrlige smag gør den særligt velegnet til at nyde den på en varm sommerdag, hvor den blandt andet kan serveres som en elegant velkomstdrink.
Hvilken gin skal jeg bruge?
Da den klassiske Gimlet cocktail er enkel og består af tre ingredienser, har valget af gin betydning for cocktailens endelige smag. Vores opskrift på en Gimlet er baseret på Beefeater Dry Gin for at give drink en tør smag med tydelig noter af enebær.
Serveringstips
Løft smagsprofilen til din Gimlet cocktail ved at anvende friskpresset limejuice. Den friske limejuice tilføjer nemlig en syrlighed og naturlig sødme, der er svær at replikere med præfabrikerede produkter. Server din Gimlet cocktail i et elegant lowball glas og garnish med en frisk skive lime på kanten af glasset eller i cocktailen.
Del opskriften