Gin Basil Smash
Middel
5 min.
Ingredienser
6 cl Gin 3 cl Citronsaft 3 cl Sukkersirup 1 håndfuld basilikum
Basil Smash - en forfriskende cocktail på gin
Gin Basil Smash er en lækker og smuk grøn cocktail lavet på gin og basilikum. Overrask dine gæster med en alternativ gin cocktail, som er simpel og frisk. Til denne cocktail anvender vi Beefeater 24, der, med sin kombination af en række krydderier og urter, heriblandt grøn te, passer rigtig lækkert til smagen af basilikum og citron. Denne cocktail egner sig også godt til at lave som en Gin Basil Smash bowl.
Her er opskriften på Gin Basil Smash
1: Find en shaker frem og tilføj alle ingredienserne 2: Kom is i shakeren og shake godt 3: Fyld et highball glas med isterninger 4: Strain væsken over i glasset 5: Garnish med basilikumblade
Historien bag Basil Smash
Basil Smash fik sin debut i 00’erne og er i dag en moderne, udbredt cocktail. Basil Smash er udviklet af bartenderen Jörg Meyer i Hamburg i omkring 2008 og er videreudvikling af den klassiske Gin Sour. Navnet Smash stammer fra traditionen af at lave cocktail ved at “smashe” friske urter, sukker og frugter til en lækker cocktail.
Vælg den rigtige gin
For den perfekte Basil Smash anbefaler vi en Beefeater 24. Dens balancerede smag af enebær og noter af citron går godt til cocktailens friske og syrlige smag. Du kan også anvende en Malfy Gin, som er en italiensk gin, der ligeledes er lavet på enebær og citrus
Serveringstips
Servér din Basil Smash i et afkølet highball glas for at bevare den kolde temperatur. Tilføj eventuelt et sugerør, så du nemt kan nyde cocktailen med den fyldige is.
Lav en alkoholfri Basil Smash
Skal du lave en alkoholfri Basil Smash, følger du fremgangsmåden og undlader at tilføje gin. Hæld cocktailen i highball glasset og top med danskvand til sidst. Så får du en lækker Basil Smash “mocktail”.
Det er vigtigt, at du først tilføjer danskvand efter, at du har shaket de øvrige ingredienser og har hældt dem i glasset, da danskvand indeholder kulsyre og vil sprøjte, hvis det shakes med cocktailens resterende ingredienser.
Del opskriften