Er du til sommercocktails? Så skal du prøve denne Clover Club opskrift!
6 cl Plymouth Sloe Gin
1 cl Hindbærsirup
1 cl Æggehvide
1 cl Citronsaft
1 stk. Hindbær
Evt. isterninger
Nedkøl et coupeglas med 6-10 isterninger, og sæt det til side.
Find shakeren frem og hæld Plymouth heri.
Tilføj hindbærsirup, æggehvide og citronsaft, og dry-shake i ca. 15 sekunder.
Tilsæt isterninger, og shake i gen, i ca. 15 sekunder.
Tøm glasset for is og strain drinken over i glasset.
Pynt til sidst med et hindbær.
Denne drink er en nem & lækker cocktail med Plymouth Sloe Gin, hindbærsirup, æggehvide
og citronsaft. En af vores lækre, fyldige og friske drinks opskrifter, der med garanti vil slå benene væk under dig.
Se vores andre opskrifter her.
Drinken blev opfundet på “The Clover Club” i Philladelphia, som var en “men’s club”.
Denne klub var et fast mødested, for advokater og bankfolk. Naturligvis måtte enhver klub med respekt for sig selv, have sin egen helt egen cocktail, navngivet efter klubben.
Første gang Clover Club optræder på print er i 1909 og den blev hurtigt en af de bedst kendte drinks i cocktail-storhedstiden før et vist spiritusforbud i The Land of the Free satte udviklingen i stå. Herefter gik det stærkt den anden vej, først med latterliggørelse (Esquire magazine kaldte den ‘a drink for pansies’ i 1934), og herefter glemsel. Clover Club har dog, sammen med mange andre af klassiske cocktails, oplevet en velkommen renæssance i de seneste 10 års tid.
Måske skyldes latterliggørelsen og glemslen, at hindbærsiruppen allerede tidligt blev skiftet ud med grenadine (sådan optræder den f.eks. i Savoy Cocktail Book), som efterhånden blev standard-siruppen bag enhver bardisk. Og selvom jeg på ingen måde vil sige noget dårligt om grenadine, er hindbær nu engang bare et helt fantastisk lækkert bær – smag af sol, sommer, sødme og ja, lækkerhed.
Del gerne vores opskrift.