New York Sour
Middel
5 min.
Ingredienser
4 cl Four Roses Small Batch 3 cl Citronsaft 2 cl Sukkersirup 2 cl Æggehvide 1 dash Angostura Rødvin
Vores lækre opskrift på en New York Sour
New York Sour er et elegant twist på den klassiske Whiskey Sour, toppet med et lag rødvin. En perfekt kombination af syrlighed og kompleksitet.
Sådan laver du en New York Sour
1: Find din shaker og tilføj Four Roses Small Batch, citronsaft, sukkersirup, æggehvide og et dash Angostura 2: Fyld din shaker med isterninger 3: Shake grundigt 4: Find et Coupe glas 5: Hæld væsken fra shakeren over i glasset 6: Tilføj rødvinsfloat
Hvad er historien bag New York Sour?
New York Sour er en mere frugtig og farverig udgave af den klassiske Whiskey Sour og adskiller sig ved tilføjelsen af rødvin. Historien om New York Sour og dens oprindelse er dog ikke helt entydig. Trods navnet går en af fortællingerne på, at New York Sour har sin oprindelse i Chicago omkring 1880’erne, hvor en bartender angiveligt tilsatte rødvin til en almindelig Whiskey Sour, hvorefter den blev en populær variant.’
Hvilken whiskey skal jeg bruge?
Til din New York Sour kan du som altid bruge den, du bedst kan lide smagen af. Valget af whiskey til din New York Sour er dog vigtig for det endelige resultat. For at lave en god og klassisk New York Sour, anbefaler vi, at du anvender en Four Roses Bourbon på grund af dens smag og kompleksitet, som gør den til et populært valg til en New York Sour.
Vi anbefaler at bruge en frugtig og tør rødvin til en klassisk New York Sour
Valget af rødvin har således også betydning for det endelige resultat af din New York Sour. For at lave en klassisk New York Sour anbefaler vi, at du anvender en frugtig og tør rødvin.
New York Sour uden æg
En klassisk New York Sour laves med æggehvider, men det er også muligt at lave drinken uden æggehvider. Du kan nemlig lave din New York Sour vegansk, hvor du i stedet for æggehvider anvender Aquafaba, som er kogt vand fra bælgfrugter. Ved anvendelse af Aquafaba får du stadig en skummende overflade på din Whiskey Sour, uden at det tilføjer en anden smag til drinken.
Del opskriften