Piña Colada
Middel
5 min.
Ingredienser
2 cl Rom 3 cl Malibu 2 cl Limejuice 8 cl Ananasjuice 3 cl Kokoscreme Ananas Isterninger
Piña Colada opskrift med malibu
Her får du opskriften på en lækker Piña Colada, som er et stensikkert hit på de varme sommerdage. Denne drink passer utrolig godt ind på en solrig, tropisk strand et eksotisk sted - men hvis solen ikke lige skinner, eller du ikke er på ferie, smager denne klassiske drink dog stadig ret fantastisk og man kan bruge den til at drømme sig tilbage til varmen. Vi laver denne drink på Havana Club 3 års, som er en lys og cubansk rom med lækre noter af vanilje og chokolade. I samspil med Malibu, ananas og kokoscreme opnås derfor den bløde og søde smag, som er karakteristisk for en Piña Colada.
Sådan laver du en Piña Colada
1: Fyld en shaker med isterninger 2: Tilsæt alle ingredienserne 3: Shake grundigt 4: Strain væsken over i et highball glas 5: Pynt med ananas
Historie om Piña Colada
Piña Colada er en tropisk cocktail med rødder i den smukke ø Puerto Rico. Navnet “Piña Colada” kan oversættes til “sigtet ananas”, som henviser til den vigtigste ingrediens i denne frugtige drink – nemlig ananas. Denne drink opstod i Puerto Rico i 1954 af bartenderen Ramón Marrero på Caribe Hilton. Her blandede han rom, kokoscreme og ananasjuice – og i dét øjeblik blev Piña Colada skabt. Efterfølgende blev Piña Colada til Puerto Ricos nationaldrik i 1978. I dag er drinken verdenskendt og har hvert år d. 10 juli sin “National Piña Colada Day”. Rupert Holmes store hit “Escape (The Piña Colada song)” fra 1979 har derudover hjulpet med at forevige drinken. Man kan i dag finde drinken på de fleste drinkskort verden over, men mange laver den også i hjemmebaren. Der er flere måder at lave en Piña Colada på, og kan derfor serveres præcis, som du ønsker den. Vi har flere forskellige udgaver her på siden, som du kan lade dig inspirere af.
Skift kokoscremen ud med kokosmælk eller fløde
I den oprindelige opskrift på Piña Colada bruger man kokoscreme, men der er også mulighed for at skifte denne ud med kokosmælk eller fløde. Her er det vigtigt at nævne, at smagen og konsistensen af din Piña Colada vil afhænge af, om du anvender kokoscreme, kokosmælk eller fløde. En kokoscreme indeholder en højere andel af kokosfedt og mindre vand end en almindelig kokosmælk, og derfor vil din Piña Colada også få en tykkere og mere cremet konsistens med en kokoscreme. Hvis du anvender kokosmælk frem for kokoscreme, vil du derfor få en mere “let” Piña Colada. Anvender du i stedet fløde, skal du være opmærksom på, at du fjerner noget af smagen af kokos, men drinken får dog stadig en lækker smag og cremet konsistens.
Del opskriften