Rom Toddy
Middel
5 min.
Ingredienser
4 cl Rom (mørk) 3 cl Citronsaft 3 cl Honning Kogende vand Kanelstang Ingefær
Vores Rom Toddy opskrift
Prøv vores opskrift på Rom Toddy. Perfekt til de kolde vintermåneder. Vi baserer denne version på Bumbu Original, som er en mørk rom med noter af vanilje og karamel.
Sådan laver du en Rom Toddy
1: Find dit bedste krus frem. 2: Hæld rom, citronsaft og honning i. 3: Fyld kruset med kogende vand. 4: Pynt til sidst med en kanelstang og en skive ingefær.
Hvorfor hedder det en toddy?
Der findes flere fortællinger om oprindelsen af udtrykket “toddy”. Toddy-drikke har en lang historie og kan spores tilbage til det 17. århundrede i både Storbritannien og Indien. Det siges, at navnet “toddy” refererer til den indiske drik “tāṛī,” som er en sød drik lavet af palmevin. Rom Toddy er i dag velkendt blandt mange og har i lang tid været anvendt historisk og kulturelt til at betegne denne særlige varme drik, som er lavet på rom.
Rom Toddy mod forkølelse og ondt i halsen
Rom Toddy har opnået popularitet, især på kølige vinterdage, idet den varmer kroppen. Drikken er desuden kendt for sin påståede lindrende virkning mod forkølelse og ondt i halsen. Selvom drikken ikke altid kan standse eller kurere en forkølelse, mener mange, at denne varme drik, sammensat af ingredienser som rom, citron og honning, kan virke kurerende. På grund af drikkens høje alkoholprocent anbefaler vi, at du selvfølgelig nyder den med omtanke.
En klassisk drink i mange udgaver
En Rom Toddy kan nydes i mange forskellige variationer, og det er for eksempel populært at lave den med ingredienser som rødvin, æggesnaps og mælk. Nedenfor får du en gennemgang af, hvordan du laver disse varianter.
Rom Toddy med rødvin
For eksempel kan man lave en Rom Toddy med rødvin ved at koge en deciliter vand op sammen med to teskefulde rørsukker, en skive citron, to tørrede nelliker og en kanelstang. Efter en kort kogning fjernes drikken fra varmen, og cirka en deciliter god rødvin tilsættes.
Rom Toddy med æggesnaps
Nogle foretrækker også at lave en Rom Toddy med æggesnaps, kendt som en “Æggetoddy”, som serveres kold. Denne kan du lave på flere måder, herunder ved at ryste 6 cl rom, 1 æggeblomme, 3 teskefulde fløde og 2 teskefulde flormelis og knust is sammen i en shaker. Hæld i et highball glas og drys revet muskat på toppen.
Rom Toddy med mælk
For dem, der ønsker en Rom Toddy med mælk, kræves en deciliter varm kamillete og en deciliter varm mælk. Disse ingredienser kombineres i samme glas, hvor en teskefuld rørsukker og en spiseskefuld honning røres ud i drikken. Tilsæt derefter en halv deciliter mørk rom, og så er din Rom Toddy med mælk klar.
Del opskriften