Historien om Strawberry Daiquiri
Strawberry Daiquiri er en sød og forfriskende cocktail, der siges at stamme fra Cuba i det 19. århundrede. Navnet daiquiri refererer til en strand og en mine nær Santiago de Cuba, hvor cocktailen siges at have sin oprindelse. Den helt originale Daiquiri laves med rom, limesaft og sukker, men efterhånden som Daiquiris popularitet steg, blev der eksperimenteret med andre varianter, hvor Strawberry Daiquiri blandt andet kom til. Strawberry Daiquiri blev hurtigt en stor succes i 1940’erne i USA og er siden blevet en af de mest populære cocktails i verden, der normalt serveres i et cocktail- eller martiniglas.
Hvilken rom skal jeg anvende?
Vi anbefaler, at du anvender en lys rom til din Strawberry Daiquiri. Det er vigtigt, at alkoholen ikke dominerer for meget i smagsprofilen, og derfor anvender man typisk lys rom. Du kan for eksempel anvende Havana Club 3 års, som er særlig velegnet til cubanske cocktails og går godt til Daiquiriens frugtige og friske noter.
Strawberry Daiquiri med vodka
Du kan sagtens anvende vodka i stedet for rom. Her erstatter du bare rommen med vodka 1:1 og følger samme fremgangsmåde. Selvom man anvender lys rom i den klassiske Strawberry Daiquiri, kan du også lave cocktailen med vodka, og da vodka er mindre markant i smagen end rom, vil du få en Strawberry Daiquiri, hvor smagen af jordbær er mere fremtrædende.
Kan også nydes alkoholfri
Vil du lave en Strawberry Daiquiri uden alkohol, undlader du bare rommen og tilføjer flere jordbær. Så får du en rigtig lækker Strawberry Daiquiri “mocktail”.
Andre Daiquiri variationer
Daiquiri findes i mange varianter, heriblandt Frozen Daiquiri, der er en forfriskende og nedkølende variant. Et fun fact i forhold til Daiquirien er forbindelsen til den ikoniske forfatter Ernest Hemingway, som ofte nød cocktailen på baren El Floridita i Havana på Cuba – hvilket har været med til at gøre både Daiquiris og El Floridita ikonisk.